Webbutbildning inkluderande arbetsmiljö statlig sektor

Inkluderande arbetsmiljö inom staten genom webbutbildning

Likabehandling, inkludering och att förebygga diskriminering och kränkande särbehandling är arbetsmiljöfrågor i raden av många. Det konstaterar Partsrådet i sin senaste tjänst hur en statlig organisation kan skapa likvärdiga förutsättningar för alla medarbetare genom just inkludering.

Tillsammans med Partsrådet, som ger stöd till lokala företrädare inom statliga sektorn, har vi fått förmånen att ta fram en webbutbildning för alla statliga organisationer. Ett digitalt lärande som lokala företrädare genomför tillsammans i grupp för att skaffa kunskap, påbörja dialog och landa i konkreta handlingsplaner. Genom övningar, filmer, animeringar, reflektion och interaktivitet guidar vi dessa grupper till nya insikter.

När alla har bästa möjliga förutsättningar att göra sitt jobb gynnas hela verksamheten.

Partsrådet

I en inkluderande arbetsmiljö kan var och en bidra på lika villkor. Här har alla goda förutsättningar att göra sitt jobb på ett långsiktig hållbart sätt. För att skapa en sådan arbetsmiljö behöver människors olikheter rymmas och tillvaratas redan från början, vilket kräver en helhetssyn på likabehandling, kompetensförsörjning och arbetsmiljö.

Webbutbildningen uppdelad i tre delar och är nu en del av Partsrådet digitala tjänster

  • I den första delen bygger ni kunskap om vad inkluderande arbetsmiljö är.
  • I den andra delen får ni hjälp att få syn på både möjligheter och hinder i er egen verksamhet.
  • I den tredje och sista delen får ni planera, genomföra och utvärdera åtgärder.